התקנת חדרי משאבות לכיבוי אש בבניינים מסחריים ובמפעלים
חדרי משאבות מהווים את מקורות המים של אמצעי כיבוי אש אוטומטיים, ספרינקלרים וכל ממשק אלקטרוני אחר שמיועד לכבות שריפות. במקומות בהם תשתית המים העירונית טובה וצינורות ראשיים ממוקמים בסמוך לאזורי מיגון האש, ייתכן כי לא יידרשו חדרי משאבות, אך ברוב המפעלים, בנייני המגורים ואזורים אחרים – המרחק ממרכז תשתיות המים המוניציפלי רב, וזה מצריך התקנת חדרי משאבות לכיבוי אש.
הפעולה מתבצעת בידי חברת מיגון אש מקצועית
חברה מקצועית למיגון אש תשלח לבניין, למפעל ולכל מקום בו יש להתקין חדרי משאבות – צוות אפיון אשר יבחן את מבנה האזור, יבדוק את פוטנציאל המים, הספיקה והלחץ, בהתאם לרמת הסיכון במבנה על פי תקן 1956 לבטיחות אש. בהתאם לאפיון זה ייקבע המיקום של משאבות המים השונות בחדר ואופן חיבורן לאמצעי כיבוי האש השונים שאף הם יסופקו על ידי החברה.
התנהלות תקינה בעת התקנת מערכת המים
על החברה המתקינה לבחון בנוכחותכם את המשאבות שהיא התקינה ולהדגים כי המים אכן זורמים למכשירי כיבוי האש שהותקנו במבנה. עליה ללמד אתכם כיצד תדעו שמשאבה כלשהי אינה תקינה, וצעדים ראשונים להשבתתה בטרם תפתחו קריאה לתיקון שלה. בדרך זו תימנעו מקיצור חיי המשאבה ומשימוש פורה בחדר שיספק מים לכלי כיבוי האש שלכם.
סימנים לאי תקינות המערכת בחדר המשאבות
לחץ המים נמוך, אמצעי הכיבוי פולטים מעט מים בעת בדיקות שתבצעו בשגרה. במקרה שכזה יש להשבית את חדר המשאבות ולהזעיק טכנאי חברת מיגון אש לבדיקת מרכיביו של חדר המשאבות ותיקוניהם. כאשר המים בקושי זורמים לאמצעי כיבוי האש, סימן שהתקלה היא בחדר המשאבות. בדרך כלל, חדר משאבות חדש נשמר תקין לפרק זמן ארוך מאד ואינו מצריך תחזוקה, אך חשוב לעמוד בקשר עם חברת מיגון אש לצורך כך ולערוך בדיקות שנתיות תקופתיות על מנת לאשרר שהמשאבות תקינות.
המלצות להתנהלות חכמה עם המשאבות
אל תסגרו את החשמל של המשאבות שלא לצורך. אחרי התקנת חדרי משאבות לכיבוי אש, תנו להן לעבוד 24/7 למעט מקרים מיוחדים של תקלות בהן נדרשת השבתה. בדקו את אמצעי מיגון האש שלכם מעת לעת בהתאם להמלצות חברת המיגון התקינה. זיהיתם בעיה בתמסורת המים? קראו לנציגים שלה לבדיקת חדר המשאבות.
Leave a Message