ציוד כיבוי אש בסיסי למבני מגורים ועסקים
כיצד מכבים אש במבנים? מסתבר כי יש לכך כמה רמות. הרמה שרובנו מכירים מימי תרגולי הבטיחות בבית הספר היסודי היא כמובן מטף הכיבוי. המטף הוא מיכל אדום עגול שבקצהו ישנה נצרה לשליפה. חומר הכיבוי מותז על ידי ידית אדומה. על המטף תוכלו למצוא שעון בצבעים אדומים וירוקים, כאשר הפלח האדום של השעון ממוקם ליד הירוק. אם המחוג הראה שהמטף שלכם אדום, תצטרכו להחליף אותו או את חומר הכיבוי שבתוכו. מחוג שמצביע על הפלח הירוק מעיד על כך שמדובר במטף תקני.
התקנת מטפי כיבוי ייעודיים למבנה
לא כל מטף נראה אותו דבר. הם משתנים בסדרי הגודל, במשקל ובאופן האחיזה שלהם. דגם המטף נקבע על ידי יועצים המתמחים בהתאמת ציוד כיבוי אש למבנים שונים. החל מבית מגורים, כלה בבניין ועד מוסדות ועסקים, כל מי שיש לו חזקה על מבנה צריך להסדיר בו מטפי כיבוי המתאימים לשימוש הפנימי בו.
התקנת ארונות כיבוי אש
ארונות כיבוי אש הם השלב הבא בשרשרת הכיבוי. לרוב, מקום הצבתם יהיה מרכזי, כזה שחולש על שטח גדול ומאפשר הוצאה מהירה של הצינור והטחת מים ממנו בלי להסב נזק לרכוש. למשל במוזיאונים – הסכנה היא שרכוש עדין ורב ערך ייפגע מזרם המים האימתני. לכן, ארונות כאלו נהוג להציב רק בחללים מאד גדולים שחולשים על שטח גדול ומאפשרים למים לעשות כמה שפחות נזק ולהשתלט על השריפה מה שיותר מהר. בתוך הארון ניתן למצוא זרנוק מים מעור או מבד, ובקצה שלו מזנק מתכתי, פיה להוצאת המים. מערכת זו של זרנוק ומזנק נקראת גלגלון כיבוי אש בשפה המקצועית.
יישום השימוש באמצעי הכיבוי
ציוד כיבוי אש מצריך תרגול. אמנם ההפעלה קלה ויעילה אבל נדרשים תרגולים תקניים על מנת לדעת איך משתמשים בזרנוקים ובמטפים, ולכן חשוב לערוך אותם מעת לעת עבור עובדי ומפעילי הקבע של אותו מבנה. מומלץ לבקש הסברים והדרכות מחברת יועצי מיגון האש שהסדירה עבורכם את אמצעי הכיבוי הללו ולהתעדכן אצלה בכלי כיבוי חדשים ותקניים במידה וחל שינוי בתקן. ציוד כיבוי אש איכותי מציל חיים, ולכן מומלץ לוודא שהוא מתאים למתרחש.
Leave a Message