יועץ בטיחות אש – כל הפרויקטים הנדרשים לעסק ולמוסד בתחום
יועץ בטיחות אש נדרש ליישום פרויקטים בעסקים ובמוסדות המחויבים בהתקנת אמצעי בטיחות אש, הן מתחום הגילוי והן מתחום התגובה. היועץ אמון על רשימת משימות הן בתחום התכנון, הן בתחום ההתקנות והן בתחום בדיקות התקינות ועבודות התחזוקה השונות לאחר הקמת התשתית. בואו ללמוד מי הוא יועץ בטיחות אש ומהם התפקידים שעליו לבצע.
ייעוץ ראשוני לשם תכנון מערכות הגנה ותגובת אש
הפרויקט הראשון של כל יועץ בטיחות אש הוא משימת האפיון של המקום. מדובר בעסק או במוסד? הוא חייב להתקין מערכות הגנת אש. נשאלת השאלה מהי חובתו במסגרת זו בדיוק? להתקין אמצעי גילוי? להתקין אמצעי תגובה? אולי שניהם בייחד? וגם, במסגרת חובתו זו, מה כדאי לו להתקין? על מנת לענות על השאלות הללו, יועץ בטיחות אדש בודק את המקום ומסמן מקרים ותגובות שעלולים לצוץ כתוצאה מתוואי השטח שלו, סוג חומרי הבנייה שלו וסוג כיווני האוויר אליו המבנה חשוף. יש הבדל בין מבנה שמוסתר על ידי מבנים אחרים לבין מבנה שחשוף לשמש. למשל. כתוצאה מהבדיקות הללו, מתכנן יועץ בטיחות אש אלו אמצעי בטיחות והגנה יש להציב במבנה, והיכן. מהם אותם אמצעים? גלאי אש, גלאי עשן, ספרינקלרים לגילוי וכיבוי בזמן אמת, מטפים ידניים וצופרי אש.
התקנת המוצרים שמכשירים את המוסד או העסק כבר-אכלוס
התקנת המוצרים נעשית על ידי עובדי חברה אותה מנהל יועץ בטיחות אש. הם יתקינו רכזת אבטחת אש וישייכו אליהם גלאים וצופרים. ההתקנה כרוכה בחציבות קלות להסתרת החלקים שלא צריכים להיות גלויים ובהבלטת החלקים הגלויים כמו גלאי אינפרה אדום וחיישנים פוטואלקטריים. בתחום הספרינקלרים מדובר על חציבות יותר משמעותיות להטמעת צינורות אליהם המתזים יחוברו. הם יוטענו במים ובחומרי כיבוי רלוונטיים וייבדקו תוך כדי ההתקנה.
תחזוקה ובדיקות אינטגרציה לאחר ההתקנה
מדי שנה, על העסק או המוסד להסדיר אצל החברה בדיקות אינטגרציה ועבודות תחזוקה. יועץ בטיחות אש מנחה את עובדיו מה לבדוק. בגדול, הבדיקה שצריכה להיעשות היא שהרכיבים מסונכרנים אחד עם השני ועובדים באופן תקני יחדיו. הדבר נכון שבעתיים אם מדובר על עסק בו הותקנו רכיבים מחברות יצרן שונות. בנוסף, אם היה אירוע אמת, נציגי החברה יתחזקו את הרכיבים שפעלו ויחליפו אותם בעת הצורך.
Leave a Message